Prau panumpes Jepang Mochizuki (1927)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Mochizuki, taun 1932.

Prau Mochizuki (望月?) iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka wulan purnama.

Mochizuki kapernahaké rikala 23 Maret 1926 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 28 April 1927. Prau iki pamangkuné Lètnan Kolonèl Morie Iwahara[1]. Prau iki kèrem rikala 24 Oktober 1943 cedhak Cebu (11°03′N 124°23′E / 11.050°N 124.383°E / 11.050; 124.383).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 260–261. ISBN 4-7698-1246-9. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1997). "Prau panumpes Jepang Mochizuki (1927)". Long Lancers. combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]