Prau panumpes Jepang Mikazuki (1926)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Mikazuki, taun 1933.

Prau Mikazuki (三日月?) iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan arit.

Mikazuki kapernahaké rikala 21 Agustus 1925[1] déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 12 Juli 1926. Prau iki pamangkuné Lètnan Kolonèl Eitaro Ichinose.[2] Prau iki kèrem rikala 28 Juli 1943 ing Kepuloan Solomon (09°07′S 160°12′E / 9.117°S 160.200°E / -9.117; 160.200).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War Two. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. k. 191. ISBN 0-87021-326-1. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. kk. 259–260. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (2009). "Prau panumpes Jepang Mikazuki (1926)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]