Prau panumpes Jepang Kisaragi (1925)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Kisaragi, taun 1927.

Prau Kisaragi (如月?) iku prau panumpes klas Mutsuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé wulan Fèbruari.

Kisaragi kapernahaké rikala 3 Juni 1924 ing Maizuru, Kyoto déning Astragara Wadya Sagara Maizuru;[1] banjur kababar rikala 5 Juni 1925. Prau iki pamangkuné Lètnan Kolonèl Shikazo Matsuda.[2] Prau iki kèrem rikala 11 Dhésèmber 1941 ing Kapuloan Solomon (18°55′N 166°17′E / 18.917°N 166.283°E / 18.917; 166.283).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich: Conway Maritime Press. k. 192. ISBN 0-85177-146-7. 
  2. Toyama, Misao (2005). 艦長たちの軍艦史. Kojinsha. k. 250. ISBN 4-7698-1246-9. 
  3. Nevitt, Allyn D. (2009). "Prau panumpes Jepang Kisaragi (1925)". Long Lancers. Combinedfleet.com. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]