Prasasti Ngadoman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prasasti Ngadoman

Prasasti Ngadoman dipunpanggih wonten désa Ngadoman, celak Salatiga, Jawa Tengah. Prasasti punika wigati, awit ageng kamungkinanipun, punika satunggiling antawis aksara Kawi kaliyan aksara Buda.

Isi Teks[besut | besut sumber]

Alihaksara[besut | besut sumber]

  1. 'ong sri sarasoti kreta wukir hadi damalung uri
  2. ping bawana 'añakra murusa patirtan palemaran hapan yang
  3. widi hani déni yang raditya yang wulan hanele 'i halahayu
  4. ni dewamanusa yang hanut yang hagawe bajaran tapak tangtu kabah.ha
  5. deni dewamanusa muwah. sang tumon sangng amanah arenge luputa
  6. ring ila ila paḍa kadelana tutur jati yèn ana ngabah ta
  7. npa bekel apatik wenang tanpa baktaha histri pitung hajama tan wawa
  8. dona wastu sri syati sakawarsa | 1371

Jarwa, namung cobi-cobi[besut | besut sumber]

Hong Sri Saraswati, redi Damalung (Merbabu) ingkang agung tur suci. Sira punika kagesangan ing bawana ingkang anyakran, manitis dados manungsa, papaning toya... awit Sang Hyang Widi... déning Bathara Surya, Bathara Canda ingkang menyuluhi ala-ayuning Déwa kaliyan manungsa. Ugi sira ingkang mriksani ingkang gadhah manah, mirengaken sadaya ingkang bakal lepat saking punapa-punapa ila-ilanipun. Sedaya sami pitadhos wicanten sejati. Manawi wonten... tanpa ndarbèni para abdi, saged boten mawa satunggiling tiyang wadon, pitung... tanpa èstri sajatinipun. Ing warsa Saka 1371 (1449/1450 Masehi).

Sumber[besut | besut sumber]

Kapurih Ugi Kersa Mriksani[besut | besut sumber]