Poznań

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Poznań
POL Poznań COA.svg
Lambang Poznań
POL Poznań map.svg
Lokasi Poznań
Katrangan cekak
Provinsi: Wielkopolskie (wielkopolskie)
Jembar: 261,85 km²
Padunung: 570.828 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: PO
Alamat
balé kutha:
Plac Kolegiacki 17
61-841 Poznań
Situs wèb resmi: www.city.poznan.pl
Pulitik
Walikutha: Ryszard Grobelny

Poznań (Jerman Posen) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé padunung 570.828 jiwa.

Kutha sing papané anèng kulon Polandia iki, panggonané ana ing pinggir kali Warta. Poznań iku kutha krajan historis provinsi Wielkopolskie. Kutha krajan iki pusat indhustri, dagang, lan sains. Ing kutha iki ana universitasé. Kutha iki uga pusat budaya provinsi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Poznań iku wis dienggoni wong 12.000 taun lawasé. Kutha iki uga salah siji kutha Polandia sing tuwa dhéwé. Ing taun 1793 kutha iki dibedhah Prusia lan dicaplok. Sawisé Kakaisaran Jerman diadegaké ing taun 1871, kutha iki dadi kutha Jerman. Banjur sawisé Polandia mardika ing taun 1918, kutha iki dadi tlatah Polandia manèh. Banjur ing taun 1939 nalika Perang Donya II, kutha iki dicaplok Jerman manèh. Sawisé perang dadi Polandia manèh.

Klub-klub Ulah raga[besut | besut sumber]

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Poznań&oldid=1001320"