Pot tanduran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pot kembang tradisional ing terracotta sing ora katon ing laboratorium Charles Darwin ing Down House
Pot kembang terracotta ing Italia, dihias nganggo festoon

A flowerpot, pot kembang, planter, planterette, utawi tembung sanèsipun pot tanduran iku sing kang kembang lan liyane tetanduran sing lestarekake lan katampil. Miturut sejarah, lan isih nganti saiki wujud, kasebut digawe saka terracotta polos tanpa glasir keramik, kanthi bentuk bunder, lancip ing njero. Pot kembang saiki uga digawe saka plastik, logam, kayu, watu, utawa bahan sing kadang biodegradable . Contone panci sing bisa dibiodhog yaiku digawe saka kertas coklat, karton, utawa lumut gambut, mula ditandur tanduran enom kanggo transplan . Kanggo bibit diwiwiti ing omah kaca utawa poltunel komersial, pot biasane wujud nampan karo sel, saben sel dadi siji pot cilik. Nampan iki asring diarani flat .