Pondhoh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pondhoh kang diawetake ing njero lodhong

Pondhoh ya iku perangan njero saka pucuk wit krambil (Cocos nucifera) kang isih empuk lan bisa dipangan. Ing [[basa Inggris diarani palm heart, palmito, burglar's thigh, aristocrat's plantar, chonta, palm cabbage utawa swamp cabbage. Jinis palem-paleman liya uga bisa ngasilaké pondhoh kang bisa dipangan, kaya ta Palmito Juçara (Euterpe edulis), Açaí palm (Euterpe oleracea), sabal (Sabal spp.) lan pejibaye (Bactris gasipaes). Pondhoh ora bisa kajupuk kejaba kanthi matèni/ngrubuhake wite. Pondhoh bisa dipangan mentah/langsung, uga bisa diolah, upamané digule.

Kanggo ngawekani susute cacah wit krambil manawa mung amarga diajab pondhohe, ana jinis palem liya kang banjur dibudidaya lan ditancur mliginé kanggo dijupuk pondhohe, ya iku spésies Bactris gasipaes kang dikenal kanthi jeneng chontaduro (ing Ekuador), palmito (ing Costa Rica) lan peach palm (Basa Inggris). Tanduran iki bisa thukul anakan ing sakiwatengen tanduran babone (wujud dhapuran) sahengga bisa ngasilaké pondhoh tanpa matèni wite.

Pondhoh kang siyap didol, ing Brazil