Pondhoh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pondhoh kang diawetake ing njero lodhong

Pondhoh ya iku perangan njero saka pucuk wit krambil (Cocos nucifera) kang isih empuk lan bisa dipangan. Ing [[basa Inggris diarani palm heart, palmito, burglar's thigh, aristocrat's plantar, chonta, palm cabbage utawa swamp cabbage. Jinis palem-paleman liya uga bisa ngasilake p[ondoh kang bisa dipangan, kaya ta Palmito Juçara (Euterpe edulis), Açaí palm (Euterpe oleracea), sabal (Sabal spp.) lan pejibaye (Bactris gasipaes). Pondhoh ora bisa kajupuk kejaba kanthi mateni/ngrubuhake wite. Pondhoh bisa dipangan mentah/langsung, uga bisa diolah, umpamane digule.

Kanggo ngawekani susute cacah wit krambil manawa mung amarga diajab pondhohe, ana inis palem liya kang banjur dibudidaya lan ditancur mliginé kanggo dijupuk pondhohe, ya iku spésies Bactris gasipaes kang dikenal kanthi jeneng chontaduro (ing Ekuador), palmito (ing Kosta Rika) lan peach palm (Basa Inggris). Tanduran iki bisa thukul anakan ing sakiwatengen tanduran induke sahengga bisa ngasilake pondhoh tanpa mateni wite.

Pondhoh kang siap didol, ing Brazil