Pizza kèju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A pizza keju

Keju pizza kalebu sawetara jinis lan jinis keju lan produk susu sing dirancang lan diproduksi kanggo digunakake khusus ing pizza . Iki kalebu diproses lan dipunéwahi keju kayata mozzarella -like keju diproses lan Varian mozzarella. Istilah kasebut uga bisa ngrujuk marang jinis keju sing cocog digunakake ing pizza. Keju sing paling populer sing digunakake kanggo nyiyapake pizza yaiku mozzarella (kira-kira 30%), provolone, cheddar lan Parmesan . Emmental, Romano lan ricotta asring digunakake minangka topping, lan keju pizza olahan sing digawe khusus kanggo pizza diproduksi kanthi massal . Sawetara keju pizza sing diproduksi massal beku sawise digawe lan dikirim beku.

Produsen lan akademisi nindakake pasinaon lan eksperimen kanggo upaya ningkatake ketahanan, karakteristik leleh, kecoklatan, isi lemak lan penylametan banyu keju pizza. Sawetara paten kasedhiya kanggo macem-macem jinis keju pizza lan kanggo ngolah. [1] [2] [3] Panaliten dening Rudan lan Barbano nemokake manawa tambahan lapisan minyak sayur tipis ing ndhuwur keju pizza sing kurang lan lemu nambah leleh lan nyuda coklat lan dehidrasi nalika produk kasebut dimasak, nanging teksture tetep kenyel lan angel. [4] Sinau dening Perry et al. nemokake macem-macem cara kanggo nambah leleh keju pizza lemu kanthi nambah kelembapan, kalebu panggunaan pre-acidification, lemak-replacers, lan budaya wiwitan exopolysaccharide uga suhu pasteurisasi sing luwih dhuwur.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Reinbold; et al. (April 18, 1978). "Preparation of Pizza Cheese". United States Patent and Trademark Office. Dibukak tanggal September 27, 2012.
  2. "Manufacture of lower-fat and fat-free pizza cheese (Patent #6113953)". Google Patents. Dibukak tanggal October 11, 2012.
  3. "Pizza cheese (Patent # EP0920259A1)". Google Patents. Dibukak tanggal October 11, 2012.
  4. Law, Barry A (2010). Tamime, A.Y. (ed.). Technology of Cheesemaking. Wiley-Blackwell. ISBN 9781444323757.