Pitik woh kluwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ayam Buah Keluak
Buahkeluak.JPG
A plate of Ayam Buah Keluak
AjanganMain course
Panggonan asalMalacca[1][2]
Tlatah utawa prajaIndonesia, Malaysia and Singapore
DigawéPeranakan, Kristang
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokmeat, buah keluak, gula melaka
Buku masakan: Ayam Buah Keluak  Médhia: Ayam Buah Keluak

Ayam buah keluak minangka panganan tradisional Peranakan sing kalebu pitik ( ayam ), kuah asam lan kacang buah keluak . Biasane disajeni nganggo sega Iki uga minangka salah sawijining masakan kasenengab Perdana Menteri pendiri Singapura, Lee Kuan Yew lan putrane, Lee Hsien Loong . [3] [4]

Katrangan[besut | besut sumber]

Ayam buak keluak minangka panganan khas Peranakan sing bisa ditemokake ing masakan Indonesia, Malaysia lan Singapura . Keluak lan duduh asam minangka bahan sing paling penting, minangka salah sawijining panganan peranakan sing paling mbutuhake wektu. [3] Kuah pedhes kalebu sawetara bumbu kalebu candlenuts, kunir, lombok, galanga lan belacan . Lemongrass lan daging keluak bakal ditambahake sawise kuah digoreng wangi. Banjur bagean campuran kasebut bakal dicampur karo pitik banjur diiseni maneh menyang kacang keluak, lan sisa campuran kasebut bakal digawe duduh kenthel nganggo sup pitik lan jus asam.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://eresources.nlb.gov.sg/infopedia/articles/SIP_2013-05-16_111918.html
  2. https://www.nst.com.my/lifestyle/sunday-vibes/2017/04/230966/cooking-black-gold
  3. a b Tan, Bonny (15 May 2013). "Ayam buah keluak". SingaporeInfopedia. Dibukak ing 5 October 2020.
  4. "長於峇峇家庭 鍾愛娘惹菜". 明報. 24 March 2015. Dibukak ing 5 October 2020.