Pitik gorèng Taiwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Taiwanese fried chicken
Taiwanese Pepper Salt Chicken (鹽酥雞) in Clovis, CA.jpg
A plate of homemade Taiwanese fried chicken in California
Panggonan asalTaiwan
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken and condiment
Buku masakan: Taiwanese fried chicken  Médhia: Taiwanese fried chicken

Pitik goreng Taiwan ( Chinese  ; uga鹽酥雞; ), sing dadi kulon dadi pitik popcorn minangka panganan ing masakan Taiwan sing umume ditemokake minangka cemilan ing dalan lan penting banget kanggo pasar wengi ing Taiwan . Iki kalebu potongan-potongan pitik sing ukurane cokotan, ditutupi lan digoreng nganggo campuran gandum lan bumbu. Uyah lan mrico minangka bumbu pokok, nalika bubuk cabe , godhong kemangi sing digoreng entheng, lan potongan bawang putih ditambahake luwih disenengi. Wiwit digawe sajian iki, wis dadi panganan pembuka panganan cepat saji utawa restoran populer ing negara liya ing Asia, uga ing antarane populasi imigran Asia ing jaban rangkah.

Umume, mung daging sikil sikil utawa paha sing dicincang sing digunakake lan diasinake ing kecap, gula, papak sing disebar, anggur beras, bubuk rempah-rempah lima lan bubuk rempah-rempah paling ora sakjam. Sawise diasinake, pitik dicelupake ing endhog sing diuleni banjur dikeruk ing glepung utawa pati ubi jalar. Minyak kudu digawe panas nganti 180 derajat (C) lan yen lenga panas, pitik bisa ditambah. Goreng nganti jero nganti warna lumahing dadi kuning alus banjur siap dilayani. Biasane, sawise pitik digoreng, ditambahake mrico sadurunge dipangan.

Cathetan[besut | besut sumber]