Piring agar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kontaminasi ing piring agar

Piring agar minangka sajian Petri sing ngemot agar minangka medium pertumbuhan padat plus nutrisi, digunakake kanggo budaya mikroorganisme . Kadhangkala senyawa selektif ditambahake kanggo pengaruhe tuwuh, kayata antibiotik . [1]

Microorganisms individu diselehake ing piring bakal tuwuh dadi individu koloni, saben sing Klone gen podho rupo kanggo organisme leluhur individu (kajaba kanggo kurang, tingkat bisa diendhani saka mutasi ). Mangkene, piring kasebut bisa digunakake kanggo ngramal konsentrasi organisme ing budaya cair utawa pengenceran budaya sing cocog nggunakake counter koloni, utawa kanggo ngasilake budaya murni genetik saka budaya campuran organisme sing beda-beda genetik.

96 pinner digunakake kanggo nganakake tes bintik kanthi sel ragi, jamur utawa bakteri
Sel getih abang ing piring agar digunakake kanggo diagnosa infeksi . Ing sisih kiwa ana infeksi Staphylococcus positif, ing sisih tengen budaya Streptococcus positif.
Jamur ( ascomycetes ) tuwuh ing budaya aksen, lan saben budaya minangka salah sawijining organisme pilihan lan bebas saka kabeh organisme liyane, saéngga bisa sinau organisme budaya kanthi kapisah
Macan aspergillus tuwuh ing agar-agar dextrose kentang
ragi Candida albicans tuwuh dadi sel ragi lan sel filamen ing agar YPD

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Madigan M, Martinko J, eds. (2005). Brock Biology of Microorganisms (11th ed.). Prentice Hall. ISBN 0-13-144329-1.