Piperade

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piperade
Pipérade.jpg
JinisSoup
AjanganEntrée or side dish
Panggonan asalFrance and Spain
Tlatah utawa prajaBasque Country
Woworan pokokOnions, green peppers, tomatoes, red Espelette pepper
Buku masakan: Piperade  Médhia: Piperade

Piperade ( Gascon lan Prancis ) utawa Piperrada ( Basque lan Spanyol ), saka tembung piper (mrico ing Gascon lan ing Basque) minangka salah sawijining jinis olahan khas Basque sing disiapake karo bawang, mrica ijo, lan tomat sing digoreng lan dirasakake nganggo mrica Espelette abang. [1] Werna kebeneran nggambarake warna bendera Basque (abang, ijo lan putih). Iki bisa dadi mangan utama utawa sajian tambahan . Tambahan khas kalebu endhog, papak utawa daging kayata ham .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Larousse, p. 804.