Pietro Badoglio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The 1st Duke of Addis Abeba
Pietro Badoglio


Mangsa jabatan
25 July 1943 – 8 June 1944
Monark Vittorio Emanuele III
Didhisiki déning Benito Mussolini
Diganti déning Ivanoe Bonomi

Mangsa jabatan
11 February 1944 – 8 June 1944
Didhisiki déning Raffaele Guariglia
Diganti déning Ivanoe Bonomi

Mangsa jabatan
11 February 1944 – 8 June 1944
Didhisiki déning Melchiade Gabba
Diganti déning Ivanoe Bonomi

Mangsa jabatan
9 May 1936 – 11 June 1936
Monark Vittorio Emanuele III
Didhisiki déning Positions established
Diganti déning Rodolfo Graziani

Commissary of the Italian East Africa
Masa jabatan
28 November 1935 – 9 May 1936
Didhisiki déning Emilio De Bono
Diganti déning Position abolished

Commissary of Eritrea
Masa jabatan
22 November 1935 – 9 May 1936
Didhisiki déning Emilio De Bono
Diganti déning Alfredo Guzzoni

Commissary of Tripolitania and Cirenaica
Masa jabatan
24 January 1929 – 31 December 1933
Didhisiki déning Emilio De Bono (Tripolitania)
Attilio Teruzzi (Cyrenaica)
Diganti déning Italo Balbo (Governor of Libia)

Miyos (1871-09-28)28 Sèptèmber 1871
Grazzano Monferrato, Piedmont, Kingdom of Italy
Tilar donya 1 Novèmber 1956(1956-11-01) (umur 85)
Grazzano Badoglio, Piedmont, Italy
Kabangsan Italian
Partai pulitik Independent
Garwa Sofia Valania (1884–1942)

Marshal Pietro Badoglio ( palafalan jroning basa Italia: [ˈpjɛːtro baˈdɔʎʎo] ; 28 September 1871 - 1 November 1956), iku sawijining jenderal Italia nalika Perang Donya lan pamimpin pertama Afrika Wétan Italia.[1] Kanthi tiba ing rezim Fascist ing Italia, dheweke dadi Perdhana Mentri Italia .

Biyografi lan karir awal[besut | besut sumber]

Badoglio lair ing taun 1871. Bapanipun, Mario Badoglio, minangka pemilik dhasar, lan ibunipun, Antonietta Pittarelli, minangka latar belakang borjuis ingkang sugih. Tanggal 5 Oktober 1888 dheweke diakoni dening Royal Military Academy ing Turin . Piyambakipun pikantuk pangkat Lètnan II ing taun 1890. Taun 1892, dheweke rampung sinau lan dipromosekake dadi Letnan.

Sasampunipun sinau, panjenenganipun nyambut damel ing Tentara Italia wiwit taun 1892, nalika wiwitanipun minangka Letnan ( Tenente ) ing artileri, ngasta perang awal kolonial Italia ing Eritrea (1896), lan ing Libya (1912).

Perang Donya I[besut | besut sumber]

Ing awal pamerintahan Italia ing Perang Donya I, panjenenganipun minangka Kolonel Letnan ( Tenente Colonnello ); piyambakipun mundur dados pangkat Mayor Jenderal sasampunipun penanganan panangkaran Monte Sabotino ing wulan Mei 1916 lan pungkasanipun wulan 1917, sakmenika sampun dados Letnan Jenderal, dipunangkat minangka Wakil Kepala Staf ( Sottocapo di Stato Maggiore ) senadyan dadi salah sawijining sing utama sing tanggung jawab kanggo bencana iki sajrone Pertempuran Caporetto tanggal 24 Oktober 1917.

Wiwit Pertempuran Caporetto, senadyan dheweke disalahake ing maneka warna papan kanggo pamrentahan pasukan miturut komando sadurunge perang, komisi penyelidikan ditolak paling akeh kritik sing ditindakake.[2] Ing taun sawisé Perang Dunia I ing période sing dianakaké sawatara jabatan tinggi ing Tentara Italia, Badoglio mènèhi upaya sing rapi kanggo modifikasi dokumen resmi kanggo ndhelikaké perané ing kekalahan kasebut.[3]

Tilar Donya[besut | besut sumber]

Amarga tambah ketegangan karo Uni Soviet, pamaréntah Inggris nyumurupi Badoglio minangka penjamin saka negara anti-komunis pasca perang. Akibaté, Badoglio ora tau nyoba kanggo nindakake kejahatan perang Italia ing Afrika.[4][5][6]

Badoglio tilar donya ing Grazzano Badoglio tanggal 1 November 1956.[1]

Ndeleng ugo[besut | besut sumber]

Kapustakaan[besut | besut sumber]

  • Pietro Badoglio: Italy in the Second World War, memories and documents. (Transl.: Muriel Currey). Oxford University Press, 1948. Repr. 1976, Greenwood Press: ISBN 0-8371-8485-1
  • Pietro Badoglio: The war in Abyssinia. (Foreword: Benito Mussolini). London, Methuen Publishers, 1937.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Pietro Badoglio". Encyclopaedia Britannica. 
  2. Cithakan:Cite EB1922
  3. Quirico, Domenico (2006). "I vinti". Generali. Mondadori. 
  4. Pedaliu, Effie G. H. (1 January 2004). "Britain and the 'Hand-over' of Italian War Criminals to Yugoslavia, 1945–48". Journal of Contemporary History 39 (4): 503–529. JSTOR 4141408. Special Issue: Collective Memory. 
  5. Conti, Davide (2011). "Criminali di guerra Italiani". Odradek Edizioni. Dijupuk 2012-10-14. 
  6. Di Sante, Costantino (2005) Italiani senza onore: I crimini in Jugoslavia e i processi negati (1941–1951), Ombre Corte, Milano. (Archived by WebCite®)

Wacan lianne[besut | besut sumber]

  • Italian Defence Minister website official biography of Pietro Badoglio as Chief of the General Staff
  • Armellini, Quirino, and Pietro Badoglio. Con Badoglio in Etiopia, Etc. 1937. OCLC 556812967
  • Bertoldi, Silvio. Badoglio. Milano: Rizzoli, 1982. OCLC 9862086
  • De Luna, Giovanni. Badoglio: Un Militaire al Potere. Milan: Bompiani, 1974. For English translation, see OCLC 883962565.
  • Whittam, John. The Politics of the Italian Army, 1861–1918. London: Croom Helm, 1977. ISBN 0-208-01597-3 OCLC 2373034
  • Del Boca, Angelo. La guerra d'Etiopia. L'ultima impresa del colonialismo. Milan: Longanesi, 2010. ISBN 978-88304-2716-7.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:S-nonCithakan:S-nonCithakan:S-aca
Jabatan militèr
Kang sadurungé
Armando Diaz
Chief of Staff of the Italian Army
1919–1921
Kang sawisé
Giuseppe Vaccari
Chief of the Defence Staff
1925–1940
Kang sawisé
Ugo Cavallero
Jabatan pamaréntahan
Kang sadurungé
Emilio De Bono
as Commissary of Tripolitania
Commissary of Tripolitania and Cirenaica
1929–1933
Kang sawisé
Italo Balbo
as Governor of Libia
Kang sadurungé
Attilio Teruzzi
as Commissary of Cyrenaica
Kang sadurungé
Emilio De Bono
Commissary of Eritrea
1935–1936
Kang sawisé
Alfredo Guzzoni
Commissary of the Italian East Africa
1935–1936

Cithakan:S-non

Viceroy of the Italian East Africa
Viceroy of Ethiopia

1936
Kang sawisé
Rodolfo Graziani
Kang sadurungé
Melchiade Gabba
Minister of the Italian Africa
1944
Kang sawisé
Ivanoe Bonomi
Kang sadurungé
Raffaele Guariglia
Minister of Foreign Affairs
1944
Kang sadurungé
Guglielmo Marconi
President of the National Research Council
1937–1941
Kang sawisé
Giancarlo Vallauri
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Benito Mussolini
Head of the Fascist Grand Council
1943

Cithakan:S-non

Prime Minister of Italy
1943–1944
Kang sawisé
Ivanoe Bonomi
Bangsawan Italia
Sesebutan anyar Duke of Addis Abeba
1936–1956
Kang sawisé
Pietro Badoglio, 2nd Duke of Addis Abeba