Armando Diaz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marshal of Italy
Armando Diaz
OSSA OSML OMS OCI
A Diaz.jpg
Chief of Staff of the Italian Army
Linggih
9 November 1917 – 13 August 1919
Kang sadurungéLuigi Cadorna
Kang sawiséPietro Badoglio
Minister of War
Linggih
30 October 1922 – 30 April 1924
MahamantriBenito Mussolini
Kang sadurungéMarcello Soleri
Kang sawiséAntonino Di Giorgio
Rerincèn dhiri
Lair(1861-12-05)5 Dhésèmber 1861
Naples, Kingdom of Italy
Pati28 Fèbruari 1928(1928-02-28) (umur 66)
Rome, Kingdom of Italy
BangsaItalian
SisihanSarah De Rosa-Mirabelli (o. 1895; d. 1928)
ProfésiMilitary officer
AgamaRoman Catholicism
Pangajisee below
Jasa militèr
Kasetyan Kingdom of Italy
Cawang Wadya Dharat Royal Itali
Taun leladi1884–1924
PangkatMarshal of Italy
General
Iji49th Division of XXIII Corps
PerangItalo-Turkish War
World War I

Armando Diaz (5 Desember 1861 – 28 Februari 1928) yaiku jenderal Italia lan Marsekal Italia . Dhèwèké dikenal kanthi sebutan minangka Kepala Staf Regio Esercito nalika Perang Donya I wiwit November 1917. Dheweke bisa ngendhegake pendudukan Austro-Hungaria ing sadawane Kali Piave ing Peperangan Monte Grappa, lan ing wulan Juni 1918 mimpin pasukan Italia dadi kemenangan utama ing Pertempuran Kali Piave . Sawetara sasi salajengipun, piyambakipun pikantuk kamenangan ingkang wigati wonten ing Pertempuran Vittorio Veneto, ingkang mungkasi perang ing Front Italia. Dheweke terkenal minangka salah siji jenderal paling gedhe ing Perang Donya I. [1]


Biyografi[besut | besut sumber]

Lair ing Naples kanggo kulawarga Italia lan warisan Spanyol, dheweke yaiku putra Lodovico, perwira angkatan laut lan Irene Cecconi.[2] putri saka wanita cilik. Diaz miwiti karier militer minangka mahasiswa ing College Military of Naples, sadurungé pindhah menyang Akademi Militer Turin, ing pundi piyambakipun lulus dados petugas artileri wonten ing taun 1884. Secara pribadi, Diaz diandharake dening wartawan kontemporer sing weruh dheweke ing 56 minangka "medium mbangun, werna kulit peteng, kanthi ireng ireng abu-abu lan tlapuk cilik. . . Karaktere minangka prajurit yaiku saka disiplin ilmu sing fleksibel sing ngetrapake aturan sing padha karo dheweke. Ing rutinitas urip militer saben dina, kanthi becik, lan ing bebaya, kanthi tenang."[3]

Ndeleng ugo[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 10 Greatest World War I Generals - History Lists
  2. Irene Cecconi Archived 2015-11-26 at the Wayback Machine.
  3. Francis Whiting Halsey. "The Literary Digest History Of The World War Compiled From Original And Contemporary Sources". Richardson Press (March 9, 2010). Page 106.
Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

Pranala njaba[besut | besut sumber]