Pethèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pethèl iku piranti tukang kayu kang awujud kampak cilik. Piranti iki pigunané werna loro gumantung saka carané masang wesi pethel saka gagangé. Menawa dipasang saarah karo gagangé, pethèl bisa kagunakaké kanggo nyigar kayu. Menawa dipasang mujur, pethèl digunakaké kanggo nipisaké lan ngalusaké kayu utawa blabak sadurungé dipasah

Jinis pethèl antara liya pethèl sangkal lan pethèl banci. Pethèl sangkal iku gagangé ganggo garan sangkal, déné pethèl banci gagangé nganggo garan biasa.[1] Ana ing sajroning carita pawayangan pethèl iku minangka gamané Pétruk.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pethèl&oldid=1033116"