Pethèl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pethèl iku salah sijining piranti tukang kayu kang awujud kampak cilik. Piranti iki pigunané werna loro gumantung saka carané masang wesi pethel saka gagangé. Menawa dipasang saarah karo gagangé, pethèl bisa kagunakaké kanggo nyigar kayu. Menawa dipasang mujur, pethèl digunakaké kanggo nipisaké lan ngalusaké kayu utawa blabak sadurungé dipasah

Jinis pethèl antara liya pethèl sangkal lan pethèl banci. Pethèl sangkal iku gagangé ganggo garan sangkal, déné pethèl banci gagangé nganggo garan biasa. [1] Ana ing sajroning crita pawayangan pethèl iku minangka gamané Pétruk.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pethèl&oldid=851766"