Peter Fechter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peter Fechter

Peter Fechter (dipunlairaken ing Berlin, 14 Januari 1944 – surud ing Berlin, 17 Agustus 1962 kanthi umur 18 taun) punika satunggiling nèm-nèman yuswa 18 taun saking Berlin Wétan ingkang dados korban pisanan panjagi wewatesan Tèmbok Berlin.

Panjagi wewatesan Jerman Wétan némbak lan mejahi Peter Fechter amargi panjenenganipun ngupados nyebrang Tèmbok Berlin dhumateng Berlin Kilèn.

Nalika wulan Maret 1997, kalih mantan panjagi Jerman Wétan, Rolf Friedrich lan Erich Schreiber, ngadhepi paukuman setunggal taun kunjara amargi pejahipun Fechter.

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Peter Fechter ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Peter_Fechter&oldid=890418"