Perang Sedulur Sierra Leone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perang Sedulur Sierra Leone
UNsierraleone.PNG
Peta Sierra Leone
Tanggal 23 Maret 1991 – 18 Januari 2002
Papan Sierra Leone
Asil Kemenangan pamaréntah
Pihak sing kalibat
Sierra Leone Sierra Leone
Sierra Leone Kamajors
Executive Outcomes (Klompok prajurit bayaran saka Afrika Kidul)
 Nigeria ECOMOG
Cithakan:Country data United Nations United Nations Mission to Sierra Leone
 United Kingdom
Sl RUF.png RUF
Liberia NPFL
AFRC
West Side Boys
 Burkina Faso
Komandhan
Sierra Leone Ahmad Tejan Kabbah
Sierra Leone Samuel Hinga Norman
Sierra Leone Valentine Strasser
Sierra Leone Solomon Musa
Karajan Manunggal David J. Richards
Karajan Manunggal Tony Blair
22px Foday Sankoh
22px Johnny Paul Koroma
22px Sam Bockarie
22px Foday Kallay
Liberia Charles Taylor
Burkina Faso Blaise Compaoré
Cacahé korban
Lebih dari 50.000 orang Sierra Leone[1]
2,5 juta pengungsi internal dan eksternal[1]

Perang Sedulur Sierra Leone iku perang sedulur sing kedadéyan ing Sierra Leone sing lumaku sajroning 11 taun antara taun 1991 nganti 2002 lan nemahaké korban jiwa 50.000 [1]. Perang iki diwiwiti tanggal 23 Maret 1991 nalika Revolutionary United Front (RUF), kanthi dhukungan saka pasukan khusus National Patriotic Front of Liberia (NPFL) ing sangisoré pimpinan Charles Taylor, nglancaraké serangan marang pihak pamaréntah kanthi tujuwan nggulingaké pamaréntahan Joseph Momoh. Perang sacara resmi dinyatakaké rampung déning Presidhèn Ahmad Tejan Kabbah ing tanggal 18 Januari 2002.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Gberie, hlm. 6

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Gberie, Lansana (2005). A Dirty War in West Africa: the RUF and the Destruction of Sierra Leone. Indiana UP.  Paramèter |unused_data= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)