Perang Badar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perang Badar
Bagéan saka Perang Muslim-Quraisy
Muhammad at Badr.jpg
Ilustrasi Pertempuran Badar ing Siyer-i Nebi, karya abad angka 16 masa Kesultanan Utsmaniyah sing saiki kasimpen ing Museum Topkapi, Turki.
Tanggal 17 Maret 624 M/17 Ramadhan 2 H
Papan Kutha Badar, 80 mil kidul-kulon Madinah
Asil Kemenangan Muslim
Pihak sing kalibat
Muslim saka Madinah Quraisy saka Mekkah
Komandhan
Muhammad,
Hamzah,
Ali
Abu Jahal
Kakuwatan
300-350 <900-1000
Cacahé korban
14 tiwas 50-70 tiwas
43-70 ditawan

Perang Badar utawa pertempuran Badar (basa Arab: غزوة بدر, ghazawāt badr), iku pertempuran gedhé pisanan antara umat Islam nglawan mungsuh-mungsuhé. Perang iki kadadéan tanggal 17 Maret 624 Masehi utawa 17 Ramadhan 2 Hijriah. Pasukan cilik kaum Muslim sing cacahé 313 tempur ngadhepi wadyabala Quraisy[1] saka Mekkah sing cacahé 1.000 wong. Sawisé bandawala watara rong jam, wadyabala Muslim kasil ngancuraké barisan pertahanan wadyabala Quraisy.

Kakalahan Quraisy sajeroning Pertempuran Badar nyebabaké anané sumpah kanggo mbales, lan bab iki kadadéan setaun sawisé iku sajeroning Perang Uhud.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Quraisy iku bebrayan Arab sing nguwasani kutha Mekkah. Istilah "Quraisy" lan "sing ndunungi Mekkah" kanthi umum bisa dipigunakaké silih gumanti, ya iku ing mangsa antara prastawa Hijrah taun 622 lan Pambebasan Mekkah déning kaum Muslim ing taun 630.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Buku lan artikel[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]