Perang Badar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perang Badar
Péranganing Perang Muslim-Quraisy
Muhammad at Badr.jpg
Ilustrasi Pertempuran Badar ing Siyer-i Nebi, karya abad angka 16 masa Kesultanan Utsmaniyah kang saiki kasimpen ing Museum Topkapi, Turki.
Titimangsa 17 Maret 624 M/17 Ramadhan 2 H
Pernah Kutha Badar, 80 mil kidul-kulon Madinah
Asil Kemenangan Muslim
Péhak kang perang
Muslim saka Madinah Quraisy saka Mekkah
Manggala saha wadana
Muhammad,
Hamzah,
Ali
Abu Jahal
Daya
300-350 <900-1000
Kurban
14 tiwas 50-70 tiwas
43-70 ditawan

Perang Badar utawa pertempuran Badar (basa Arab: غزوة بدر, ghazawāt badr), iku pertempuran gedhé pisanan antara umat Islam nglawan mungsuh-mungsuhé. Perang iki kadadéan tanggal 17 Maret 624 Masehi utawa 17 Ramadhan 2 Hijriah. Pasukan cilik kaum Muslim kang cacahé 313 tempur ngadhepi wadyabala Quraisy[1] saka Mekkah kang cacahé 1.000 wong. Sawisé bandawala watara rong jam, wadyabala Muslim kasil ngancuraké barisan pertahanan wadyabala Quraisy.

Kakalahan Quraisy sajeroning Pertempuran Badar njalari anané sumpah kanggo mbales, lan bab iki kadadéan setaun sawisé iku sajeroning Perang Uhud.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Quraisy iku bebrayan Arab kang nguwasani kutha Mekkah. Istilah "Quraisy" lan "kang ndunungi Mekkah" kanthi umum bisa dipigunakaké silih gumanti, ya iku ing mangsa antara prastawa Hijrah taun 622 lan Pambebasan Mekkah déning kaum Muslim ing taun 630.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Buku lan artikel[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]