Perang Badar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Perang Badar
Péranganing Perang Muslim-Kurès
Muhammad at Badr.jpg
Ilustrasi Pertempuran Badar ing Siyer-i Nebi, karya abad angka 16 masa Kesultanan Utsmaniyah kang saiki kasimpen ing Museum Topkapi, Turki.
Titimangsa17 Maret 624 M/17 Ramelan 2 H
PernahKutha Badar, 80 mil kidul-kulon Madinah
Asil Kemenangan Muslim
Péhak kang perang
Muslim saka Madinah Kurès saka Mekah
Manggala saha wadana
Muhammad,
Hamzah,
Ali
Abu Jahal
Daya
300-350 <900-1000
Kurban
14 tiwas 50-70 tiwas
43-70 ditawan

Perang Badar utawa pertempuran Badar (basa Arab: غزوة بدر, ghazawāt badr), iku pertempuran gedhé pisanan antara umat Islam nglawan mungsuh-mungsuhé. Perang iki kadadéan tanggal 17 Maret 624 Masehi utawa 17 Ramelan 2 Hijriah. Pasukan cilik kaum Muslim kang cacahé 313 tempur ngadhepi wadyabala Kurès[1] saka Mekah kang cacahé 1.000 wong. Sawisé bandawala watara rong jam, wadyabala Muslim kasil ngancuraké barisan pertahanan wadyabala Kurès.

Kakalahan Kurès sajeroning Pertempuran Badar njalari anané sumpah kanggo mbales, lan bab iki kadadéan setaun sawisé iku sajeroning Perang Uhud.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Kurès iku bebrayan Arab kang nguwasani kutha Mekah. Istilah "Kurès" lan "kang ndunungi Mekah" kanthi umum bisa dipigunakaké silih gumanti, ya iku ing mangsa antara prastawa Ijrah taun 622 lan Pambebasan Mekah déning kaum Muslim ing taun 630.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Buku lan artikel[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]