Paulo Dybala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Paulo Dybala
2017 FRIENDLY MATCH RUSSIA v ARGENTINA - Paulo Dybala 01.jpg
Dybala ing taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Paulo Bruno Exequiel Dybala[1]
Tanggal lair (1993-11-15) 15 Novèmber 1993 (umur 27)
Papan lair Laguna Larga, Córdoba, Argentina
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)[2]
Posisi main Forward / Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 10
Karir nom
2003–2011 Instituto
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2012 Instituto 38 (17)
2012–2015 Palermo 89 (21)
2015–saiki Juventus 84 (44)
Tim nasional
2015– Argentina 12 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 6 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Paulo Bruno Exequiel Dybala utawi Paulo Dybala (lair 15 November 1993) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional ingkang main ing posisi panyerang, lan samenika main ing Italia klub Juventus lan Tim Nasional Bal Argentina.[1] Sasampunipun miwiti karir ing Argentina ing klub Instituto de Córdoba ing 2011, piyambakipun pindhah dhateng klub Italia Palermo ing taun 2012.[1] Performanipun ingkang saé ing Serie A lajeng damel Juventus kesengsem lan ngrekrut Dybala ing taun 2015.[1] Ing klub punika Dybala menangaken jawara Coppa Italia lan Supercoppa Italiana ing mangsa pertama ing klub punika.[1]

Mangsa Eném[besut | besut sumber]

Paulo Dybala dipunlairaken ing Laguna Larga, ing Córdoba, Argentina.[3] Simbah kakungipun, Bolesław Dybała, punika asalipun saking wewengkon Kraśniów ing Polandia; piyambakipun medal saking Polandia dhateng Argentina wekdal Perang Donya II.[4][5] Kulawargi Dybala ugi wonten ingkang saking trah Italia inggih punika saking pihak simbah putri, ingkang asmanipun Da Messa, saking Provinsi Naples.[4][6][7]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Eropa Liyané Gunggung
Dhivisio Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Instituto de Córdoba 2011–12 Primera B Nacional 38 17 0 0 2 0 40 17
Palermo 2012–13 Serie A 27 3 1 0 28 3
2013–14 Serie B 28 5 2 0 30 5
2014–15 Serie A 34 13 1 0 35 13
Gunggung 89 21 4 0 93 21
Juventus 2015–16 Serie A 34 19 4 2 7 1 1 1 46 23
2016–17 31 11 5 4 11 4 1 0 48 19
2017–18 33 22 4 1 8 1 1 2 46 26
2018–19 30 5 2 0 9 5 1 0 42 10
2019–20 33 11 4 2 8 3 1 1 46 17
2020–21 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gunggung 161 68 19 9 43 14 5 4 228 95
Gunggung karir 288 106 23 9 43 14 7 4 361 133

Nagara[besut | besut sumber]

Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Argèntina 2015 3 0
2016 3 0
2017 6 0
2018 6 1
2019 11 1
Total 29 2

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Gol International adhedhasar tanggal, papan, panampilan, mungsuh, sekor, asil lan kompetisi
No. Tanggal Papan Panampilan Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 20 Novèmber 2018 Estadio Malvinas Argentinas, Mendoza, Argentina 18 Flag of Mèksiko Mèksiko 2–0 2–0 Kekancan
2 6 Juli 2019 Arena Corinthians, São Paulo, Brasil 24 Flag of Cilé Cilé 2–0 2–1 Copa América 2019

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e sets sights on silverware(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  2. Dybala(dipunundhuh tanggal 10 Januari 2018)
  3. Nick Dorrington (10 January 2018). "The Cordoba Connection: Dybala faces Vazquez, Vietto in Champions League". ESPN FC. Retrieved 10 January 2018.
  4. a b "DYBALA: "Metà polacco e metà italiano, spiego"". MediaGol.it (in Italian). 10 January 2018. Retrieved 10 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. "Paulo Dybala – "nowy Messi" z polskimi korzeniami" (in Polish). Sport.onet.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. "Scatta raduno rosanero: 25 convocati, assente giustificato Dybala" (in Italian). Il Corriere del Mezzogiorno. 10 January 2018. Retrieved 10 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  7. "Nazionale, Conte vuole Dybala in azzurro". Sport Mediaset (in Italian). 10 January 2018. Retrieved 10 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)