Pathèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pathèk
Classification and external resources

Wong kang kena lara Pathèk, amarga kruma aran Treponema pertenue
ICD-10 ICD-10 Chapter A|A66
ICD-9 102
MedlinePlus 001341

Pathek, puru utawa frambusia, framboesia sijining pengakit kulit kang gampang nular. Wiwitane penyakit iki saka bintul-bintul cilik ana kulit, lan sawise mateng dadi nanah. Nalikane wis garing, belange dadi kandel kayadene kapal.

Penyakiyt iki disebabake dening kruma aran Treponema perteneue lan utamane nyebar ono ing daerah kang karesikane kurang kajaga.

Dhokter bangsa Eropah nambani wong lara pathek ing Tanah Jawa
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pathèk&oldid=834202"