Menyang kontèn

Pasisir Menganti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pasisir Menganti

Pasisir Menganti punika salah sawijining pasisir sing dumunung ing Kabupaten Kebumen, Jawa Tengah .Pemandangan alam ing pasisir Menganti dumadi saka barisan bukit lan pasir putih. Wiwit taun 2011, pasisir Menganti dadi papan wisata lan selancar, uga dadi pelabuhan nelayan lan pelelangan iwak.

Lanskap[besut | besut sumber]

Pasisir Menganti secara admistratif dumunung ing Desa Karangduwur, Kecamatan Ayah, Kabupaten Kebumen, Jawa Tengah. Pasisir Menganti dumadi saka pasir putih lan barisan bukit watu gamping . Padununge Pasisir Menganti iku langsung jejer karo Samudra Hindia.[1] Jeneng Menganti minangka jeneng dhusun ing Desa Karangduwur. Lokasine pitung kilometer saka Pasisir Logending. [2]

Panggunaan[besut | besut sumber]

Sadurunge taun 2011, Pasisir Menganti namung dipunginakaken para nelayan minangka papan pelabuhan lan lelang iwak. Banjur ing taun 2011, Pasisir Menganti ditetepake minangka obyek wisata kanggo masyarakat umum. Bebarengan karo fungsine minangka papan wisata, Pasisir Menganti uga dadi papan wisata selancar. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hariawan, Akto; Handani, Sitaresmi Wahyu; Purwadi, Purwadi (2018-02-13). "Pemanfaatan Android Sebagai Media Promosi Wisata Pantai". Telematika (ing basa Indonesia). 11 (1): 79–93. ISSN 2442-4528.
  2. Geoekologi Kepesisiran dan Kemaritiman Jawa Tengah: Mengungkap Asa Segoro Lor Kidul Melalui Jateng Gayeng (PDF). Parangtritis Geomaritime Science Park. 2016. kc. 128. ISBN 978-602-9439-79-3.
  3. Utami, P., dan Santoso, A. P. (2019). "Analisis Daya Dukung Wisata Pantai Menganti Kecamatan Ayah Kabupaten Kebumen". Geo Image. 8 (2): 117.{{cite journal}}: CS1 maint: multiple names: authors list (link)