Parembugan Cithakan:Kéwan gegremetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Robson-singgih-2002-gegremetan.PNG

Nuwun sèwu, gegremetan punika sanès rèptilia nanging insèk utawa serangga. Ing nginggil punika léma saking bausastra Jawi-Inggris karangan Robson, Singgih Wibisono (2002). Meursault2004ngobrol 06:48, 2 Mei 2011 (UTC)
  • Nuwun sewu Pak Revo lan Matur nuwun bimbinganipun, menawi dipungantos Cithakan:Kéwan grèmét pripun.Nuwun bimbinganipun lan petunjuk

Matur nuwun.PL09Puryonongobrol

Jeneng cithakan mboten kedah digantos, sing langkung penting isine golongan kewan serangga. Kadosipun Baya punika sanes serangga, sing pantes mlebet cithakan menika kadosdene kinjeng, kupu-kupu, lemut, kunang-kunang, coro lsanesipun. Empu rembugan 09:27, 2 Mei 2011 (UTC)
  • Matur Nuwun Pak EMPU.petunjuknipun lan bimbinganipun langsung dalem revisi.

Salam Taklim.PL09Puryonongobrol

Suwun sedaya. Salam. Meursault2004ngobrol 09:43, 2 Mei 2011 (UTC)

Binatang melata[besut sumber]

Yèn binatang melata kira-kira jarwané apa ya? Bangsa Kadhal, baya, ula lsp kuwi manawa klebu kategori binatang melata. Kamus Sugiono melata=ngrayap, ing kamus liya durung nemokaké.Pras rembugan 00:09, 3 Mei 2011 (UTC)

Yèn miturut Robson-Singgih Wibisono, ngrayap tegesé 'to behave like termites', dadi lumaku kaya rayap. Mengko takcoba takgolèki manèh. BTW ing basa Jawa Kuna reptil iku sarisrepa. Meursault2004ngobrol 06:12, 3 Mei 2011 (UTC)

Matur nuwun katrangané mas.Pras rembugan 07:58, 3 Mei 2011 (UTC)

Aku wis nemu istilah ing buku yaiku 'kéwan rumangkang'. Meursault2004ngobrol 20:59, 3 Mei 2011 (UTC)

Binatang Mamalia[besut sumber]

Nuwun sewu, nderek tumut ngawula ilmu Menawi binatang mamalia basa jawinipun punapa mamalia= kéwan nyusoni (menthili).menawi kados bangsa iwak ing banyu : punapa saget dipun kempalake dateng kéwan langen (renang)

Matur nuwun.Salam.PL09Puryonongobrol

Inggih mamalia punika kéwan nusoni, dados tanpa y. Menawi kéwan nglangi utawi ingkang gesang ing toya, kula kinten dipun wastani 'kéwan banyu' kémawon. Nanging punika radi njlimet. Sedaya ulam gesang ing toya, nanging ugi kathah kéwan sanèsipun ingkang gesang ing toya nanging mboten klebet kulawargi iwak/ulam. Kadosta lumba-lumba lan kepithing serta kerang. Meursault2004ngobrol 04:30, 4 Mei 2011 (UTC)

Matur nuwun Pak Revo lan Pak Pras. Sakmenika sampun gamblang babagan kulawarga kéwan.

Salam TaklimPL09Puryonongobrol

Sami-sami. Salam taklim ugi. Meursault2004ngobrol 06:11, 4 Mei 2011 (UTC)