Papas arrugadas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papas arrugadas
Papasarrugadas.jpg
Papas arrugadas with red mojo sauce
AjanganAppetiser or side dish
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaCanary Islands
Hawa ajanganWarm
Woworan pokokPotatoes
Buku masakan: Papas arrugadas  Médhia: Papas arrugadas

Papas arrugadas ([ˈpapas aruˈɣaðas] Cithakan:Lit ) minangka panganan kentang rebus tradisional sing dipangan ing Kepulauan Canary . Biasane disajeni nganggo saos bawang putih cabai, diarani mojo rojo, utawa minangka iringan kanggo sajian daging.

Piring kasebut digawe saka kentang anyar cilik sing wis diresiki (nanging ora dikupas), banjur digodhog ing banyu uyah. Originally, banyu laut digunakake, nanging saiki luwih umum nggunakake banyu tunyuk kanthi nambah uyah sing akeh banget . Sawise masak, banyu wis dibusak lan kentang sedhela kiwa ing pot ing kompor kanggo garing mati, nganti padha dadi shriveled karo lemah ndhuwur uyah nggoleki. [1]

Arrugada papas dianggep minangka sajian teken saka masakan kanaria . [2] Piring kasebut kadang disedhiyakake karo conejo en salmorejo, godhok terwelu kanaria umum.

[3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Workman, Derek. "The Best and Worst of Canarian Food". Smithsonian (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-01-20.
  2. "Canarian Cuisine". Official Tourism Website of the Canary Islands. Diarsip saka sing asli ing 28 March 2013. Dibukak ing 4 March 2013.
  3. Islands Magazine. Vol. 14, No. 3. May-Jun 1994. p. 178. ISSN 0745-7847
  4. Berlitz: Tenerife Pocket Guide. Berlitz Pocket Guides. APA. 2015. p. 153. ISBN 978-1-78004-897-0. Dibukak ing January 12, 2017.