Panini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panini
Italiano sandwich 01.jpg
Panini khas karo salami, mortadella, tomat lan selada
Jeneng liyanéPanini sandwich, panino, panino imbottito
JinisSandwich
Panggonan asalItaly
Hawa ajanganSuhu anget utawa ruangan
Woworan pokokBread (not sliced bread), filling (salami, ham, keju, mortadella)
Buku masakan: Panini  Médhia: Panini

A panini ( palafalan jroning basa Italia: [paˈniːni], tegesé "roti cilik, roti gulung") utawa panino (tegesé "roti roti") yaiku sandwich sing digawe roti Italia (kaya ta ciabatta, rosetta, lan michetta ), biasane disedhiyakake nganggo panasan utawa panggang.Ing pirang-pirang negara sing nganggo basa Inggris, jeneng panini diwenehi sandwich panggang sing digawe saka jinis roti apa wae. Tuladha jinis roti sing digunakake kanggo panini modern yaiku baguette, ciabatta, focaccia lan michetta. Roti kasebut dipotong kanthi horisontal lan diisi karo bahan-bahan deli kaya ta keju, ham, mortadella, salami, utawa panganan liyane, lan asring disajik anget sawise ditekan panggangan anget.