Ciabatta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ciabatta
Ciabatta cut.JPG
JinisBread
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaVeneto
Woworan pokokWheat flour or whole wheat flour, water, yeast, salt
Buku masakan: Ciabatta  Médhia: Ciabatta

Ciabatta ( /əˈbɑːtə, -ˈbæt-/, palafalan jroning basa Italia: [tʃaˈbatta] ; secara harfiah " sandal ") yaiku roti putih Italia sing digawe saka glepung gandum, banyu, uyah, ragi lan minyak zaitun, digawe ing taun 1982 dening tukang roti ing Adria, provinsi Rovigo, Veneto, Italia, kanggo nanggepi popularitas Baguette Prancis. Ciabatta rada dawa, jembar, lan rata, lan dipanggang kanthi pirang-pirang variasi, sanajan unik kanggo bolongan alveolar. Ciabatta digawe nganggo glepung sing luwih kuat lan nggunakake adonan sing luwih teles tinimbang roti tradisional Prancis. Nalika panino nuduhake apa wae sandwich tanpa preduli saka roti sing digunakake (roti utawa roti), roti panggang digawe saka roti cilik ciabatta dikenal minangka panini (jamak panino) ing njaba Italia.[butuh sitiran]

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (December 2019)">perlu rujukan</span> ]