Pangon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pangon wedhus gibas ing Pagunungan Făgăraş Rumania

Pangon (basa Indonésia: Gembala), iku wong sing pegawéyané ngurus lan angon kéwan ingon-ingon, mligi ing peternakan. Miturut jinis kéwan sing diurus pangon bisa ingaran "pangon sapi", "pangon wedhus" lan sapanunggalané.

Sajarah[besut | besut sumber]

Angon iku wujud pagawéan sing tuwa dhéwé ing donya sing wis diayahi wong ing Asia Kecil watara 6 èwu taun kapungkur. Wedhus utawa wedhus gibas diingu kanggo dijupuk susu, daging, lan wuluné kanggo gawé wol. Abad sabanjuré, wedhus gibas minangka sato iwèn lan pagawéan angon wis nyebar menyang tlatah Eurasia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]