Pangon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pangon wedhus gibas ing Pagunungan Făgăraş Rumania

Pangon (basa Indonésia: Gembala), iku wong sing pegawéyané ngurus lan angon kéwan ingon-ingon, utamané ing peternakan. Miturut jinis kéwan sing diurus pangon bisa disebut "pangon sapi", "pangon wedhus" lan sapanunggalané.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Angon iku arupa pegawéyan sing paling tuwa ing donya sing wis diayahi wong ing Asia Kecil watara 6 èwu taun kapungkur. Wedhus utawa wedhus gibas diingu kanggo dijupuk susu, daging, lan wuluné kanggo gawé wol. Abad sabanjuré, wedhus gibas minangka sato iwèn lan pegawéyan angon wis nyebar menyang wilayah Eurasia.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pangon&oldid=867530"