Panggawé roti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mesin roti, utawa mesin roti

Mesin nggawe roti utawa nggawe roti minangka salah sawijining jinis piranti ing omah kanggo ngowahi bahan baku dadi roti panggang . Iki kalebu wajan (utawa "timah"), ing sisih ngisor ana siji utawa luwih dayung internal, dipasang ing tengah-tengah oven khusus khusus. Oven cilik iki biasane dikontrol dening komputer internal kanthi nggunakake input setelan liwat panel kontrol. Umume mesin roti duwe siklus sing beda-beda kanggo macem-macem jinis adonan — kalebu roti putih, gandum, gaya Eropa (kadang diwenehi label " Prancis "), lan mung adonan (kanggo adonan pizza lan roti sing bentuk roti sing dipanggang ing oven konvensional ). Akeh uga duwe wektu kanggo ngidini mesin roti diaktifake tanpa ana operator, lan sawetara model mewah ngidini pangguna program siklus khusus.

Raku Raku Pan Da "mesin nggawe roti otomatis pertama ing donya"