Roti putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
White bread
Weißbrot-1.jpg
JinisBread
Woworan pokokWheat flour
Katerangan liyanéglycaemic load 37 (100g)[1]
Buku masakan: White bread  Médhia: White bread

Roti putih umume nuduhake roti sing digawe saka glepung gandum saka endi bran lan lapisan kuman wis dicopot (lan disisihake) saka gandum minangka bagean saka proses grinding utawa penggilingan tepung, ngasilake glepung warna-warni. [2] Proses penggilingan iki bisa menehi glepung putih maneh gesang beting dening njabut lengo alam saka kabèh gandum. Mbusak minyak ngidini produk sing digawe nganggo glepung, kayata roti putih, bisa disimpen kanthi wektu sing luwih suwe supaya bisa ngilangi kemungkinan ranciditas .Glepung sing digunakake ing roti putih diputih luwih dawa - kanthi nggunakake bahan kimia kayata kalium bromate, azodicarbonamide, utawa gas klor dioksida kanggo ngilangi warna kuning alami lan nggawe sifat panggang luwih bisa ditebak. Iki dilarang ing Uni Eropa . Sawetara agen pemutih tepung uga dilarang digunakake ing negara liya.

Roti putih krasan nganggo senggol stroberi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. [1]
  2. NPCS board (2012-10-01). Manufacture of Food & Beverages (2nd Edn.). Niir Project Consultancy Services, 2012. ISBN 9789381039113.