Panggang garing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Biji kopi sing dipanggang

Panggangan garing minangka proses sing ditrapake panas ing panganan garing tanpa nggunakake lenga utawa banyu minangka pembawa. Ora kaya cara panas garing liyane, panggang garing digunakake karo panganan kayata kacang lan wiji, saliyane sawetara serangga sing dipangan kayata jangkrik omah . Panganan sing dipanggang garing diaduk nalika dipanggang supaya bisa dadi panas.

Panggangan garing bisa ditindakake ing wajan utawa wajan (cara umum kanggo nyiyapake rempah-rempah ing sawetara masakan), [1] utawa ing panggangan khusus (kaya sing digunakake kanggo biji kopi utawa kacang). Panggangan garing ngganti kimia protein ing panganan, ngganti rasa, lan nambah aroma lan rasa sawetara rempah-rempah. Rempah-rempah panggang biasane disiapake kanthi nambahake macem-macem jamu, rempah-rempah lan gula ing wajan lan digoreng nganti coklat.


Panganan sing umume dipanggang garing kalebu selai kacang, sing digawe saka kacang sing wis dipanggang garing, tèh, sing digawe saka godhong tèh sing wis dipanggang garing (sawise dipetik utawa sawise fermentasi), [2] [3] [4] lan kopi lan coklat, sing digawe saka biji kopi panggang [5] lan biji coklat panggang, [6] .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zmark.net. "Healthy Cooking Tip and Recipe Idea: How To Dry Roast Dried Seeds and Dried Whole Spices - HealthWorld Online". Healthy.net. Diarsip saka sing asli ing 2008-03-08. Dibukak ing 2009-07-17.
  2. "Oolong Tea". Chinateahub.com. Diarsip saka sing asli ing 2008-12-07. Dibukak ing 2009-07-17.
  3. "Blog Archive » Tieh Kuan Yin Roasting (Second Round)". Taiwan Tea Guy. 2008-06-08. Diarsip saka sing asli ing 2013-02-03. Dibukak ing 2009-07-17.
  4. "Tea Obsession: Roast your own tea". Tea-obsession.blogspot.com. 2007-12-10. Dibukak ing 2009-07-17.
  5. "Roasting coffee beans at home". Essortment.com. Diarsip saka sing asli ing 2010-02-14. Dibukak ing 2009-07-17.
  6. "HowStuffWorks "Cocoa Beans and the Roasting Process"". Recipes.howstuffworks.com. Dibukak ing 2009-07-17.