Panganan kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fotlot ing Texas, AS, ing endi sapi " rampung " (digemuk kanggo pari-parian) sadurunge disembelih

Pakan kewan minangka salah sawijining jinis pangan diwenehi kanggo kewan domestik, utamané ternak, ing Course peternakan kewan . Ana rong jinis dhasar: pakan lan forage . Yen digunakake dhewe, tembung feed luwih asring nuduhake pakan. Panganan kewan minangka input penting kanggo tetanen kewan, lan asring dadi biaya utama kanggo ingon-ingon. Peternakan biasane nyoba nyuda biaya kanggo panganan iki, kanthi ngembangake kewan dhewe, angonan, utawa tambahan panganan sing larang karo pengganti, kayata sampah panganan kaya gabah sing diseduh saka panyedian bir .

Kesejahteraan kewan gumantung banget karo panganan sing nuduhake nutrisi sing seimbang. Sawetara praktik tetanen modhèrn, kayata sapi lemu ing pari-parian utawa ing feed feed, duweni efek sing ngrugekake lingkungan lan kewan. Contone, nambah jagung utawa gandum liyane kanggo pakan sapi, nggawe mikrobiom sing luwih asam nambah sistem kekebalan awak lan nggawe sapi luwih gampang dadi vektor kanggo E.coli . [1] Nalika praktik mangan liyane bisa nambah pengaruh kewan. Contone, panganan sapi sawetara jinis rumput laut, nyuda produksi metana, nyuda gas omah kaca saka produksi daging . [2]

Nalika krisis lingkungan nyerang petani utawa pangon, kayata kahanan garing lan udan ekstrem sing didhasarake perubahan iklim, para petani asring kudu pindhah menyang pakan ternak pabrik sing luwih larang, sing bisa nyebabake viabilitas ekonomi kanthi negatif. Contone, musim panas 2017 ing Senegal nyuda kasedhiyan lahan ingon-ingon sing nyebabake permintaan lan rega mundhak kanggo pakan kewan pabrik, mula rega mundhak lan petani bisa adol bagean akeh wedhus. [3] Kajaba iku, tetanen kanggo ngasilake pakan kewan menehi tekanan marang panggunaan lahan: kalebu faktor deforestasi, degradasi lemah, perubahan iklim lan panggunaan lahan kanggo pakan nggunakake lahan sing bisa digunakake kanggo panganan manungsa. [4]

Ahli nutrisi Equine nyaranake supaya 50% utawa luwih saka diet jaran miturut bobot kudu golek panganan, kayata jerami [5]
Jatah pelet dirancang kanggo jaran
Sapi mangan jatah campuran total

Referensi[besut | besut sumber]

  1. editors, the MOTHER EARTH NEWS. "The Bio-Hazard of Corn Fed Beef". Mother Earth News (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-27.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  2. "Seaweed-fed cows could solve livestock industry's methane problems". www.abc.net.au (ing basa Inggris). 2017-04-21. Dibukak ing 2020-11-27.
  3. "How climate change is plunging Senegal's herders into poverty". The New Humanitarian (ing basa Inggris). 2018-10-10. Dibukak ing 2020-11-26.
  4. "Climate change and livestock: Impacts, adaptation, and mitigation". Climate Risk Management (ing basa Inggris). 16: 145–163. 2017-01-01. doi:10.1016/j.crm.2017.02.001. ISSN 2212-0963.
  5. "Horse Nutrition - Feeding factors". Bulletin 762-00, Ohio State University. Accessed February 9, 2007.