Déforestasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kasil déforestasi sawisé mbabad alas nganti gundhul kanggo kebon krambil sawit in Riau (2006)

Déforestasi iku aktivitas mbabad alas.[1] utawa wit-witan sagrumbul supaya lemahé bisa dialihguna kanggo panrapan nir-alas, yakuwi tetanèn, ternak utawa kawasan kutha. Déforestasi utamané akèhé kedadéan ing alas tropis. Sakiwa tengené 30% ambaning Bumi iku katutup déning alas.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]