Déforestasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kasil déforestasi sawisé mbabad alas nganti gundhul kanggo kebon krambil sawit in Riau (2006)

Déforestasi iku kagiyatan mbabad alas.[1] utawa wit-witan sagrumbul supaya lemahé bisa dialihguna kanggo panrapan nir-alas, ya kuwi tetanèn, kewan ternak utawa kawasan kutha. Déforestasi mligi akèhé kedadéan ing alas tropis. Sakiwa tengené kira-kira 30% ambaning Bumi iku katutup déning alas.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]