Menyang kontèn

Palak paneer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Palak paneer
Palak paneer, Indian cheese in a pureed spinach sauce
AjanganMain
Panggonan asalIndian Subcontinent
Tlatah utawa prajaNorth India
Hawa ajanganHot
Woworan pokokSpinach, paneer, onions chopped
Buku masakan: Palak paneer  Médhia: Palak paneer

Palak paneer ( pronounced [paːlək pəniːɾ] ) minangka panganan vegetarian, [1] paneer (jinis keju pondhok) ing tempel kandel sing digawe saka bayem murni, diarani palak ing basa Hindi, Marathi, Gujarati, lan basa India liyane. [2] [3] [4]

Istilah palak paneer lan saag paneer asring digunakake ing restoran ing Amerika Serikat lan Kanada. Nanging, paneler saag beda karo paneler palak tradisional amarga ngemot sayuran godhong ijo liyane, kayata sayuran sawi, dene paneler palak mung ngemot bayem. [5] [6] [7] Restoran dhaba asring duwe spesialisasi panel palak.

Nglayani[besut | besut sumber]

Panel panelak disedhiyakake panas kanthi sisih kayata roti, naan, paranthas, makki di roti, utawa nasi rebus . Uga bisa disedhiyakake karo bawang ing sisih kanggo pendekatan sing luwih tradisional.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Pastime, Palatable. "PALAK PANEER (INDIAN FRESH SPINACH WITH PANEER CHEESE)".
  2. "spinach - Meaning in hindi - Shabdkosh". www.shabdkosh.com. Dibukak ing 2020-10-13.
  3. "spinach - Meaning in marathi - Shabdkosh". www.shabdkosh.com. Dibukak ing 2020-10-13.
  4. "spinach - Meaning in gujarati - Shabdkosh". www.shabdkosh.com. Dibukak ing 2020-10-13.
  5. amit, dassana (2013-05-22). "palak paneer recipe, how to make palak paneer | best palak paneer recipe". Veg Recipes of India (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2018-11-02.
  6. LeVaux, Ari (15 May 2020). "Summer blend: Mix up some spinach, spices for palak paneer". The Palm Beach Post.
  7. "Palak Paneer | Easy Palak Paneer Recipe » Dassana's Veg Recipes". Dassana's Veg Recipes (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 2013-05-22. Dibukak ing 2020-10-13.