Palagan Ambarawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Palagan Ambarawa
Péranganing Perang Kamardikaan Indonésia
Palagan.jpg
Titimangsa20 Oktober15 Dhésèmber 1945
PernahAmbarawa
Asil Kamenangan Indonésia
Péhak kang perang
 Indonésia  Nèderlan
Manggala saha wadana
Kol. Soedirman Brigadir Bethell

Palagan Ambarawa punika salah satunggiling musiyum ingkang dunungipun wonten ing Tlatah Ambarawa sisih wétan Semarang Jawa Tengah. Dipun bangun kanggé mengeti prastawa parmusuhan minangka rakyat ngelawan Sakuthu.

Cathetan Prastawa[besut | besut sumber]

Sajeroning tanggal 20 Oktober 1945, bala Sakutu ingkang dibawahi Brigadir Bethell ndarat dumugi kutha Semarang kathi maksud lan tumujung ing babagan ngurus tawanan perang lan bala Jepang kang wonten ing tlatah Jawa Tengah.Dumuginé sekuthu ing tlatah semarang dibocki déning NICA uga dumuginé Sakuthu dipunsambut kanthi saé déning Gubernur Jawa Tengah Mr Wongsonegoro lan nyarujuki lan nyiapake sadaya bahan panganan kan diperlukake minangka kaperluan tugas sakutu ,Semanauga Sakuthu duwé janji ora bakal nganggu kedaulatan Républik Indonésia.