Pad see ew

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Phat si-io
Pad see ew.jpg
A plate of Phat si-io
JinisNoodle
AjanganLunch, dinner
Panggonan asalThailand
Tlatah utawa prajaSoutheast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanThai
Woworan pokokShahe fen, dark soy sauce, light soy sauce, garlic, Chinese broccoli, eggs, meat (commonly pork, chicken, beef, or seafood) or tofu.
Buku masakan: Phat si-io  Médhia: Phat si-io

Pad ndeleng ew (uga dipertal minangka phat si-io utawa pad siew, Thai: ผัดซีอิ๊ว , RTGSphat si-io , kocapan [pʰàt sīːʔíw] ) minangka olahan mi goreng sing dipengaruhi karo Cina sing umume dipangan ing Thailand . [1] Uga misuwur ing restoran Thailand ing saindenging jagad.

Jeneng sajian kasebut diarani "goreng (nganggo) kecap" lan memper banget karo char kway teow Singapura lan Malaysia . pad see ew racake digoreng garing nalika sajian sing padha, rat na (ing basa Thai) utawa lard na (ing Laos), disajikake ing saus kenthel lan umume duwe rasa sing luwih entheng. [2] [3]

Pad see ew terkadang uga diarani kuaitiao phat si-io, sing nuduhake praktik umum nggunakake mi beras datar [4] minangka bahan utama. Nanging, jinis mi liyane uga bisa digunakake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Soy Sauce Fried Noodles". realthairecipes.com. Dibukak ing 28 September 2014.
  2. "Pad See-Ew (ผัดซีอิ๊ว)". shesimmers.com. 3 June 2010.
  3. "Malaysian Char Kway Teow in Penang » Temple of Thai Food". Temple of Thai Food. Dibukak ing 28 September 2014.
  4. "Thai Soy Sauce Noodles – Pad Se Ew (ผัดซีอิ๊ว)". wordpress.com. 25 August 2013.