Pa amb tomàquét

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pa amb tomat karo iwak teri
Karo Jamón ibérico

Pa amb tomàquet ( Pangucapan Catalan pronunciation: [ˈPam tuˈmakət] ), utawa Pan con tomate ing basa Spanyol ("Roti karo tomat"), minangka panganan tradisional masakan Catalan, Valencian, Aragonese, Balearic lan Murcian ing Spanyol . Pa amb tomàquet dianggep minangka pokok masakan lan identitas Catalan. Nalika dianggep minangka sajian roti panggang ing Catalonia, umume ing bar ing saindenging Spanyol, sing uga diarani pan con tomate utawa pan tumaca . [1] [2]


Ing sawetara restoran Catalan, campuran tomat wis digawe lan disapu roti, dene liyane menehi bahan kanggo para tamu kanggo nindakake pakaryan kasebut. [3] Sajian disajikake karo sosis apa wae ( botifarres sing diobati, xoriço, fuet, ham Iberia, lsp), ham, keju, omelet, teri utawa iwak marino liyane, utawa sayuran panggang kaya escalivada .

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Grijelmo, Álex (20 May 2018). "Pan tumaca". El País.
  2. Alegrete Gonzalez, Lucía (18 September 2020). "Consejos para un pan tumaca de diez". Minuto.com.
  3. "Catalan Tomato Bread". Food & Wine. Dibukak ing 19 April 2017.