Botifarra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vermella botifarra panggang
Botifarra putih
Botifarra ireng
Barranquilla Butifarras, Butifarras Soledeñas

Botifarra ( Catalan pronunciation:   ; Spanyol: butifarra  ; Prancis: boutifarre ) minangka salah sawijining jinis sosis lan salah sawijining panganan sing paling penting kanggo masakan Catalan .

Botifarra adhedhasar resep-resep kuna, salah siji ing Romawi sosis botulu utawa lucanica, digawe saka daging babi mentah lan rempah-rempah, karo jinis dina ing Italia lan ing Portugis lan Brasil linguiça.[butuh sitiran]

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (March 2012)">perlu rujukan</span> ] Ing Kolombia, Butifarras Soledeñas minangka tradhisi kawentar ing Soledad, Atlántico .