Ovaltine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ovaltine (Ovomaltine)
Ovaltine in can.jpg
Taiwanese Ovaltine in its can
JenisMalted dairy drink
ProdusenAssociated British Foods or licensees
(Nestlé in the United States)
Negara asalSwitzerland
Diperkenalkan1904; 117 taun kapungkur (1904)
VarianChocolate Malt, Malt, Rich Chocolate
Produk terkaitHot chocolate, Milo, Nesquik, Horlicks, Yoo-hoo, Vi-co

Ovaltine ( Ovomaltine sing asale lan ing pasar asing) yaiku salah sawijining jinis olahan merek produk perasa susu sing digawe karo ekstrak malt (kajaba ing kemasan biru ing Amerika Serikat), gula (kajaba ing Switserlan), lan whey . Sawetara rasa uga duwe coklat . Ovaltine, merek dagang terdaftar saka Associated British Foods, digawe dening Wander AG, anak perusahaan Twinings, sing entuk merek saka Novartis ing taun 2002,[1] kajaba ing Amerika Serikat, ing ngendi Nestlé entuk hak kanthi kapisah saka Novartis ing pungkasan Taun 2000an.

Cangkir Ovaltine digawe nganggo susu panas lan sendok bubuk

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "L'histoire". www.wander.ch (ing basa Prancis). Dibukak ing 2017-08-30.