Ongol-ongol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ongol-Ongol inggih punika salah satunggaling jajanan tradhisional ingkang wonten ing wewengkon Jawa Kulon, Indonesia. Bahan ingkang dipunginakaken kanggé damel ongol-ongol inggih punika glepung sagu aren garing minangka bahan ingkang utama, toya, gula jawa, ron (godhong) pandan, klapa lan sarem. Wit sagu punika kalebet tuwuhan ingkang sumebar wonten ing Asia Tenggara, kadosdene Malaysia lan Indonesia. Wonten ing Indonesia, sapérangan ageng sagu punika wonten ing Papua. Kejawi Papua, sagu punika ugi wonten ing Sumatra, mliginipun wonten ing Riau lan Kapuloan Maluku. Dhaharan ongol-ongol punika dhaharan khas saking Jawa Kulon amargi dipunsengkuyung déning wontenipun bahan baku asli ing papan wau.

Cithakan:Resep


Cithakan:Makanan-indonesia-stub