Olahan Galicia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Empanadas galegas

[1]

Masakan Galicia nuduhake masakan khas lan bahan-bahan sing ditemokake ing masakan komunitas otonomi Galicia, Spanyol . Iki kalebu kerang, empanadas, polbo á feira (panganan kang digawé saka gurita ), keju queixo de tetilla, Ribeiro lan albariño anggur, lan orujo omben-omben. Kajaba kanggo masakan Asturian, masakan Galicia wis njaga sawetara tautan Celtic, yaiku kanthi macem-macem rebusan. Kentang minangka panganan pokok ing wilayah kasebut, pisanan teka ing Spanyol saka Amerika ing abad kaping 16, lan banjur tuwuh pertama lan paling penting ing pesisir Ría de Noia . Ing masakan Galicia, juru masak utawa resep ora pati penting;[butuh sitiran] disedhiyakake minangka bagean utama saka masakan.

  1. "Visualizar obra". bvg.udc.es.