Obat nyamuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Koil nyamuk

Obat anti serangga (uga umume diarani " bug spray ") minangka zat sing ditrapake ing kulit, sandhangan, utawa permukaan liyane sing nyuda serangga (lan arthropoda umume ) saka landing utawa menek ing permukaan kasebut. Pengusir serangga mbantu nyegah lan ngontrol wabah penyakit sing ditanggung serangga (lan arthropod-bourne) liyane kayata malaria, penyakit Lyme, demam dengue, wabah bubonic, buta kali lan demam Nil Kulon. Kewan hama sing biasane dadi vektor penyakit kalebu serangga kayata kutu, mabur, lan nyamuk ; lan obah araknid.

Sawetara obat penghalau serangga yaiku insektisida (pembunuh kewan omo), nanging sing paling umum nyuda serangga lan ngirim mabur utawa nyusup. Meh kabeh bisa uga mateni kanthi dosis sing gedhe tanpa nyegah obat, nanging klasifikasi minangka insektisida nyebabake pati sanajan dosis sing luwih murah.