Insèktisida

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Insèktisida inggih punika bahan-bahan kimia asifat racun ingkang dipunginakaken kanggé mejahi srangga utawi nebihaken taneman saking bangsa srangga.[1] Insèktisida saged mangaruhi patuwuhan, pangrembakan, solah bawa, tangkar-tumangkar, kaséhatan, sistem hormon, sistem pancernaan, sarta aktivitas biologis sanèsipun dumugi patinipun srangga pangganggu tetaneman[2] Insèktisida kalebet salah satunggiling jinis pèstisida.

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ (en) Heller, JL (2010). "Insecticide Poisoning". Medline Plus. Retrieved 06-07-2011.  Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ Kardinan. 2002. Pestisida Nabati Ramuan dan Aplikasi. Jakarta: Penebar Swadaya.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Insèktisida&oldid=979093"