Insèktisida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Insèktisida inggih punika bahan-bahan kimia asifat racun ingkang dipun-ginakaken kanggé mejahi gegremet utawi nebihaken taneman saking bangsa gegremet.[1] Insèktisida saged mangaruhi patuwuhan, pangrembakan, solah bawa, tangkar-tumangkar, kaséhatan, sistem hormon, sistem pancernaan, sarta aktivitas biologis sanèsipun dumugi patinipun gegremet pangganggu tetaneman[2] Insèktisida kalebet salah satunggiling jinis pèstisida.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Heller, JL (2010). "Insecticide Poisoning". Medline Plus. Dijupuk 06-07-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ Kardinan. 2002. Pestisida Nabati Ramuan dan Aplikasi. Jakarta: Penebar Swadaya.