Nunus Utomo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nunus Utomo
Nunus Utomo.JPG

Nunus Utomo (miyos ing Kutha Semarang, Jawa Tengah - tilar donya ing Jakarta, 7 Fèbruari 2015) inggih punika salah satunggalipun musikus lan penyanyi saking Indonésia. Namanipun misuwur minangka pimpinan lan penyanyi Flashback Band ingkang dados pangiring adicara Tembang Kenangan ing stasiyun tivi Indosiar, dasawarsa 1990 dumugi 2000-an. Ciri wancinipun Nunus dumunung wonten werni swantenipun ingkang saget niru kaliyan swanten penyanyi Bee Gees.[1][2]

Latar winging[besut | besut sumber]

Nunus Utomo lair ing Kutha Semarang, Jawa Tengah. Awit taksih nèm, piyambakipun sampun remen donyanipun musik. Saking band marang band sanèsipun ingkang dipunlampahi, nanging pungkasanipun teteg wonten Flashback Band. Flashback Band ingkang dipunyasa taun 1988. Nunus maringi aran punika jumbuh kaliyan ancasipun, inggih punika péngin supados para sutrisna musik saget langkung nresnani mliginipun dhumateng lagu-lagu lawas. Pramila, saking tatanan musik lan swantenipun dipunupados saget sami kaliyan lagu lan penyanyi aslinipun. Kajawi saking punika, Nunus gadhah gegayuhan supados génerasi mudha saget langkung mangertosi babagan sujarah musik lumantar lagu-lagu lawas.[3][4][5]

Taun 1995 Nunus Utomo mboyong Flashback Band wonten ing stasiyun tivi Indosiar wonten ing adicara Tembang Kenangan, kanthi pranata adicara Bob Tutupoly. Wonten ing mriku Nunus ngraos menawi pikantuk panggènan sajatosipun. Lan supados band-ipun tansah kiyat, Nunus asring nggandèng penyanyi sanès antawisipun Seno Haryo lan Johan Untung.[6]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]