Norimaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Norimaki + Sushi = Makizushi

Norimaki (海苔巻) iku macem-macem masakan Jepang sing dibungkus nganggo rumput laut nori, sing paling umum yaiku sushi, makizushi (巻き寿司). [1]

Saliyane makizushi, onigiri (おにぎり, bola beras), sashimi, senbei (煎餅, krupuk beras) lan chikuwa (竹輪, cincin pring) uga dianggep minangka norimaki yen dibungkus nganggo rumput laut.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Shinkyu, Namimatsu. "伝統食「すし」の変貌とグローバル化". 京都産業大学日本文化研究所紀要. 24: 37–78 – via https://ksu.repo.nii.ac.jp/?action=pages_view_main&active_action=repository_view_main_item_detail&item_id=10279&item_no=1&page_id=13&block_id=21.
  2. O'Connor, Kaori (2017). Seaweed: A Global History. Reaktion Books. p. 58. ISBN 978-1780237534.