Naraguna:Miranti Wulandari/Pantai Pandawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pesisir Pandawa ya iku salah sawijining panggonan wisata ing wilayah Kuta sisih kidul, Kabupatèn Badung, Bali . Pesisir iki dumunung ing waliké bukit-bukit lan kerep diarani Pesisir Sécrét ( Pantai Rahasia ). Ing kiwa tengené pesisir iki ana rong tebing sing gedhé sing diukir ing salah sawijining sisih déning limang patung Pandawa [1] lan Kunti . Arca enem kasebut kanthi urutan (saka posisi paling dhuwur) diwénéhi jeneng Déwi Kunti, Dharma Wangsa, Bima, Arjuna, Nakula, lan Sadéwa .

Saliyané tujuwan wisata lan olahraga banyu, pesisir iki uga digunakaké kanggo budidaya rumput laut amarga kontur lan ombak sing ora bisa tekan ing garis pesisir. Cukup akèh wisatawan sing nglakokaké paralayang saka Bukit Timbis menyang Pesisir Pandawa. [2]

Wilayah pesisir iki uga kerep digunakaké minangka lokasi kanggo njupuk gambar kanggo sinétron FTV . [3]

Pesisir Pandawa Saiki[besut | besut sumber]

Amarga saking okèhé wisatawan kanggo nekani pesisir Pandawa, mula pesisir iki wis nglakoni owah-owahan prasarana lan prasarana sing cukup. Lan dikarepaké ing mangsa ngarep Pesisir Pandawa bakal dadi salah sawijining pilihan pesisir paling apik ing pulo Bali sing padha karo pesisir sing wis luwih disik misuwur kayata Pesisir Kuta utawa Pantai Sanur . [4]

Gambar galéri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kompas.com: Pesona Pantai Pandawa di Bali, Rico Sinaga. 16 Juli 2013.
  2. Bali Tour: Pantai Pandawa Objek Wisata Baru di Bali yang sedang Naik Daun, 10 mei 2013.
  3. Okezone.com: Gara-Gara FTV, Pantai Pandawa Jadi Terkenal. 18 Juni 2013.
  4. "Pantai Pandawa, Tempat Wisata Populer Baru di Bali | Tempatwisatadibali.id". tempatwisatadibali.id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-05-13. 

[[Kategori:Pasisir ing Bali]] [[Kategori:Papan wisata ing Bali]]