Naraguna:Kumalaaurani/Nuzulul Qur'an

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Nuzulul Qur'an gadhah teges mudhunipun Al Qur'an (kitab suci Islam ) inggih punika istilah ingkang nudhuhaken adicara kang wigati " Mudhuning Al Qur'an minangka sedaya Lauhul Mahfuzh dhateng Baitul 'Izzah wonten langit donya. Banjur turun-temurun dhateng Rasul - Shallallahu 'Alaihi wa sallam - miturut adicara ing kurun wektu kinten-kinten 23 taun. " (HR. Thobari, An Nasai wonten Sunanul Kubro, Al Hakim ing Mustadrok, Al Baihaqi wonten Dalailun Nubuwwah. Hadits punika boten dianggep dening Al Hakim saha dipunsarujuki dening Adz Dzahabi. Ibnu Hajar sarujuk kados wonten Al Fath, 4: 9).

Wahyu, Wektu lan panggonan sing dumadi[besut | besut sumber]

Banjur wahyu ingkang sepisanan diturunaken menyang Nabi Muhammad inggih punika huruf Al Alaq ayat 1-5 ingkang dipunterjemahaken dados:

  1. Maos kanthi nyebut nama Allah ingkang nyiptakaken
  2. Piyambakipun ndamel manungsa saking clot getih.
  3. Maos, saha Pangeran ingkang Maha Welas Asih,
  4. Ingkang mulang (manungsa) kanthi syafaat kalam
  5. Piyambakipun mulang manungsa punapa kemawon ingkang dereng dipunmangertosi

Nalika wahyu punika dumugi Nabi Muhammad Sallalahu Allaihi Wassalam wonten Gua Hira, nalika malaikat Jibril rawuh nyaosaken wahyu. Miturut wektu utawa tanggal kedadean kasebut, wonten prabédan pendapat antawisipun para sarjana, sawetara percados kadadeyan wonten sasiRabiul Awal tanggal 8 utawa 18 ( tanggal 18 miturut riwayat Ibnu Umar ), sanesipun wonten sasi Rajab tanggal 17 utawa 27 miturut riwayat Abu Hurairah, saha sanesipun inggih punika sasi Ramadhan tanggal 17 (Al-Bara' bin Azib), 21 (Syekh Al-Mubarakfuriy) saha 24 ( Aisha, Jabir uga Watsilah bin Asqo ') [1]

Sistematika Penyerahan Al Qur'an kanggo Nabi Muhammad Sallalahu Allaihi Wassalam[besut | besut sumber]

Sistematika mudhunipun Al Qur'an dhateng Nabi Muhammad Sallalahu Allaihi Wassalam kanthi cara:

  1. Malaikat Jibril langsung ngumumaken wahyu neng jero atine. Ing kasus iki, Nabi Sallalahu Allaihi Wassalam ora weruh apa-apa, mung dheweke yakin ayat kasebut wis ana ing sajroning atine. Wujude babagan perkara kasebut Nabi ngandika "Roh Suci (liyane istilah kanggo malaekat Gabriel) iki dicethakaké ana ing atiku" [waca aksara (42) Ash Suura: 51]
  2. Malaikat ngetokake awake dhewe marang Nabi Sallalahu Allaihi Wassalam ing bentuke wong sing ngucapake kata-kata marang dheweke supaya dheweke ngerti lan ngelingake tembung-tembung kasebut.
  3. Wahyu teka ing Nabi Sallalahu Allaihi Wassalam dumadakan kaya clatter saka lonceng. Cara iki banget dirasakake dening Nabi Sallalahu Allaihi Wassalam. Kadhangkala dahi kakehan ngetokake, sanajan wahyu tiba nalika cuaca kadhemen. Kadhangkala unta dheweke dipeksa lan njagong amarga dheweke felt banget abot, yen wahyu teka mudhun nalika dheweke nunggang unta. Cara iki kaya ing crita ing ndhuwur.

[[Kategori:Kuran]]

  1. Nuzulul Qur'an Sebagai Peringatan atau Pelajaran