Guwa Hira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaanan guwa Hira.

Guwa Hira iku papan pangonan panjenengané Muhammad tetampa wahyu saka gusti Allah kang pisanan minangka utusan déning panjenengané malaékat Jibril. Guwa mau pinanggenan déning panjenengané Muhammad kanggo semedi (meditasi) saka sing ndunungi kang durung duwé iman marang Allah

Guwa Hira dumunung ana ing nagara Arab Saudi.Ana ing tlatah tebing nanjak uga dhuwur. Karana kaanan kang kaya mangkono kanggo tumuju ing guwa mau kudu duwé kasehatan utawa niyat kang kuwat amarga kaanan tlatah ing saubengé guwa Hira bisa digolongake tlatah Paredèn