Guwa Hira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kahanan guwa Hira.

Guwa Hira iku papan pangonan panjenengané Muhammad tetampa wahyu saka gusti Allah kang pisanan minangka utusan déning panjenengané malaikat Jibril. Guwa kasebut pinanggenan déning panjenengané Muhammad kanggo semedi (meditasi) saka sing ndunungi kang durung duwé iman marang Allah

Guwa Hira dumunung ana ing nagara Arab Saudi.Ana ing tlatah tebing nanjak uga duwur. Karana kahanan kang kaya mangkono kanggo tumuju ing guwa kasebut kudu duwé kasehatan utawa niyat kang kuwat amarga kahanan tlatah ing saubengé guwa Hira bisa digolongake tlatah Paredèn