Guwa Hira

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kahanan guwa Hira.

Guwa Hira iku papan pangonan panjenengané Nabi Muhammad SAW tetampa wahyu saka gusti Allah kang pisanan minangka utusan déning panjenengané malaikat Jibril. Guwa kasebut pinanggenan déning panjenengané Nabi Muhammad kanggo semedi (meditasi) saka padunung kang durung nduwèni iman marang Gusti Allah

Guwa Hira dumunung ana ing nagara Arab Saudi.Ana ing tlatah tebing nanjak uga duwur. Karana kahanan kang kaya mengkana kanggo tumuju ing guwa kasebut kudu nduwèni kasehatan utawa niat kang kuat amarga kahanan tlatah ing sakubengé guwa Hira bisa digolongake tlatah Paredèn


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guwa_Hira&oldid=984645"