Nan gyi thoke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nangyi thoke
Nangyithohk.gif
Nan gyi thoke
Jeneng liyanéMandalay mont di ((ing basa Burma))
AjanganBreakfast, brunch
Panggonan asalMandalay, Myanmar
Woworan pokokThick rice noodles, chicken or pork curry, toasted chickpea flour, sliced onions, chilies, crispy noodles, hard-boiled egg slices, lime juice
Buku masakan: Nangyi thoke  Médhia: Nangyi thoke

Nan gyi thoke ( Burma: နန်းကြီးသုပ်‌ , diucapaké [náɴd͡ʑíθoʊʔ‌] ;

poke nangyi thoke ) yaiku salah sawijining jinis olahan sajian salad thoke ing masakan Burma, digawe karo mi sega bunder sing kenthel dicampur kari ayam lan minyak cabai sing wis disiyapake khusus. [1] [2] Piring kasebut dihiasi karo glepung kacang panggang, bawang irisan, cabai, mie renyah, irisan endhog rebus, kue iwak, lan diwadhahi jeruk nipis utawa jeruk nipis. [3] Salad mi mi asale saka panganan jalanan saka Mandalay .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Aye, MiMi (2019-06-13). Mandalay: Recipes and Tales from a Burmese Kitchen (ing basa Inggris). Bloomsbury Publishing. ISBN 978-1-4729-5948-5.
  2. Tan, D.; Leahy, K.; Lee, J. (2017). Burma Superstar: Addictive Recipes from the Crossroads of Southeast Asia. Ten Speed Press. p. 26. ISBN 978-1-60774-950-9. Dibukak ing June 21, 2017.
  3. Bush, Austin. "10 foods to try in Myanmar -- from tea leaf salad to Shan-style rice". CNN (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-31.