Namcha Barwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Namcha Barwa
Namcha Barwa from the west.jpg
Namcha Barwa di preksani saka kulon, miturut pandelengan panjenengané Zhibai
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,782 m (25,531 ft) 
Ranked 28th
Prominèn 4,106 m (13,471 ft) 
Ranked 19th
Isolasi 708 kilometres (440 mi)
Pratélan Ultra
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 450: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Tibet" nor "Template:Location map Tibet" exists.
Location Cina
   Tibet Aut. Reg.
      Nyingchi Prefecture
         Mêdog County
north of McMahon Line
Parent range Himalayas
   Namcha Barwa Himal
Panjatan
Panjatan pisanan 1992, Cina–Japan expedition
Rute gampang dhéwé SSW ridge on rock, snow and ice
Gunung Namcha Barwa dipunpundhut fotonipun nalika tanggal 30 Dhésèmber 2008 saking sisih kilèn

Namca Barwa inggih punika salah satunggalng nama gunung ingkang dumunung wonten ng Himalaya, Tibet. Gunung punika minangka gunung ingkang papanipun paling wétan ing donya. Gunung punika inggilipun 7.782 mèter.[1]

Cariyos Namcha Barwa[besut | besut sumber]

Wonten ing basa Tibet, Namcha Barwa tegesipun 'pembakaran guruh', ananging wonten ing 'The Epic Raja Gesar' Namcha Barwa dipunandharaken kados Tombak ingkang nyubles langit. Pramila, warga pitados bilih papan punika dipun-ginakaken kanggé papan pagesanganipun para déwa. Cariyosipun, Tuhan ngutus Namcha Barwa kaliyan Gyala Peri kanggé njagi sisih kidul-wetanipun Tibet. Ananging wkacariyosaken bilih Gyala Peri langkung saé, lajeng wonten ing salah satunggaling dalu Namcha Barwa mejahi gyala Peri. Minangka paukuman, Namcha Barwa dipundadosaken gunung.[2]

Paminggahan Gunung[besut | besut sumber]

Gunung Namcha Barwa dipunpundhut fotonipun nalika tanggal 26 maret 2011
  • Nalika taun 1912 déning Surveyor saking Inggris.
  • Nalika taun 1980, Cina ngawontenaken paminggahan ananging dèrèng saged dumugi pucuk gunung.
  • Nalika taun 1990, èkspèdhisi saking Jepang kaliyan Cina ngawontenaken paminggahan
  • Nalika taun 1991 èkspèdhisi gabungan Jepang-Cina saged dumugi 7.460 mèter. ananging paminggahan kasebat ndadaosaken pejahipun anggota, kanthi nama Hiroshi Onisihi amargi longsoran salju
  • Nalika taun 1992 èkspèdhisi jepang-Cina saged dumugi pucuk gunung. Piyambakipun ndamel Base Camp tanggal 14 September lan dumugi pucuk gunung tanggal 30 oktober

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ / Namcha Barwa(dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)
  2. ^ [1](dipunundhuh tanggal 10 Oktober 2012)