Gyala Peri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gyala Peri
GyalaPeri.JPG
Gyala Peri, October 2011
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,294 m (23,930 ft) [1]
Ranked 85th
Prominèn 2,942 m (9,652 ft) [1]
Ranked 99th
Isolasi 20 kilometres (12 mi)
Pratélan Ultra
Géografi
Gyala Peri kapernah ing China
Gyala Peri
Gyala Peri
Location in eastern Tibet
Location China
   Tibet Aut. Reg.
      Nyingchi Prefecture
         Mêdog County
north of McMahon Line
Parent range Nyenchen Tanglha Shan
Panjatan
Panjatan pisanan October 31, 1986 by Y. Hashimoto, H. Imamura, Y. Ogata.[2]
Rute gampang dhéwé rock/snow/ice climb

Gyala Peri (basa Chinese:加拉白垒, Pinyin: Jiālābáilěi) inggih punika pucuk ingkang papanipun manggèn wonten ing sisih pucuk wetanipun Himalaya, lawang mlebetipun ngarai, Tsangpo. Inggilipun kacatet 7.150 mèter. Gyala Peri papanipun wonten ing sisih leripun Great Band saking Yarlung, kali Tsangpo, kali utami ingkang wonten ing Tibet, ingkang dados Brahmaputra wonten ing India. Punika NNW ingkang tebihipun 22 kilimeter saking inggilipun [p[Barwa]] namcha.

Fitur Ingkang Misuwur[besut | besut sumber]

Ewodene boten satunggal puncak kaliyan Himalaya, Gyala Peri gadhah lega vertikal ingkang ageng. Papanipun wonten ing inggilipun ngarai Tsangpo.

Sajarah Pendakian[besut | besut sumber]

Pendakian ingkang kapisan Gunung Gyala Peri wonten ing taun 1986 déning ekspedi saking Jepang, liwat Ridge sisih kidul. Kelompok èkspèdhisi punika mbetahaken wekdal satunggal ngantos setengah wulan wonten ing salebeting gunung.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c "China I: Tibet-Xizang". Peaklist.org. Dijupuk 2013-02-10. 
  2. Yoshio Ogata (1991). "A secret mountain" (PDF). Himalayan Journal (Mumbai: Himalayan Club) 49. Dijupuk May 19, 2011.