Nadia Murad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nadia Murad
Nadia Murad karo Sekretaris-Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa Ban Ki-moon ing World Humanitarian Summit ing Istanbul ing 24 Mei 2016
LairNadia Murad Basee Taha
1993
Kocho, Sinjar
 Irak
PakaryanAktivis HAM
Taun aktif2014-saiki
BebungahNobel Perdamaian (2018)

Nadia Murad Basee Taha (Arab: نادية مراد‎‎; Kurdhi: نادیە موراد‎; kelairan 1993) yaiku aktivis hak asasi manungsa Yazidi,[1][2] nominee Nobel Perdamaian[3][4] lan sawise September 2016 dadi Goodwill Ambassador kapisan kanggo Martabat Korban Perdagangan Manungsa Perserikatan Bangsa-Bangsa.[5] Ia diculik lan dijupuk dening Nagara Islam ing Agustus 2014.[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "نادية مراد حكاية ضحية ام خطة مخفية". وكالة سكاي برس. December 29, 2015.
  2. Khudida, Ahmed (18 August 2016). "A Statement by Nadia Murad and Yazda`s Communication Team on Nadia and Yazda Visit to Australia". Yazda: A Global Yazidi Organization. Dibukak ing 17 September 2016.
  3. Editorial Staff in Yazidis (6 January 2016). "Iraq nominates Islamic State Yazidi victim Nadia Murad for Nobel prize". Ekurd Daily. Baghdad. Dibukak ing 22 September 2016.
  4. Mogul, Priyanka (8 January 2016). "Yazidi woman Nadia Murad: Former Isis sex slave could win next Nobel Peace Prize". International Business Times. Dibukak ing 17 September 2016.
  5. del Campo, Carlos Gomez (16 September 2016). "Human trafficking survivor Nadia Murad named UNODC Goodwill Ambassador". United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Dibukak ing 17 September 2016.
  6. Westcott, Lucy (19 March 2016). "ISIS sex slavery survivor on a mission to save Yazidi women and girls". Newsweek. Dibukak ing 22 September 2016.

Pranala jaba[besut | besut sumber]